SYKSY, MIELI JA KORONA

Korona, korona, korona? (covid-19-virus). Olemme kuulleet sanan jo tuhansia ja tuhansia kertoja. Mielellämme unohtaisimme koko asian, mutta tiedämme, että karanteeni ja eristys ovat tärkeitä pandemian rajoituskeinoja.

Ihmiset kokevat kuitenkin eristyksen monin tavoin. Voisimme ankkuroida itsemme etusivulla esiintyvään poijuun ja jäädä hetkeksi kellumaan aaltojen vietäväksi ja hengittää syvään raitista ilmaa. Voisimme pohtia, että miltä minusta nyt tuntuu ja mitä oikeastaan ajattelen? Voisimme yrittää tiedostaa omat tunteet ja päästää niistä irti. Älä siis arvostele itseäsi ja epäröi tarvittaessa hakea apua tunteeseen.

Syksy, mieli ja koronaMeidän kaikkien olisi hyvä opetella sietämään epävarmuutta. Emme huolehtisi asioista niin paljon. Yritetään yhdessä säilyttää arkirytmimme ja ollaan vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa ja näin selviämme arjesta paremmin.

Syksy tuo meille myös monenlaisia ajatuksia. Korona pyörii taas mielissämme ja jotkut meistä saattavat sairastua, pelkästä ajatuksesta. Syksyn kauniit värit ja aurinkoiset kuulaat syyspäivät tuovat meille kuitenkin hieman valoa arkeen. Iltaisin voimme sytyttää kynttilän tai kynttilöitä. 

Tiesitkö, että jo kynttilän polttaminen kohottaa mielialaa? Tuli on veden lisäksi niitä elementtejä, joka vetää katsetta itseensä. Kynttilän liekki ikään kuin tanssii silmiemme edessä ja sillä on puhdistava vaikutus. Keskitymme liekkiin ja kaikki muu unohtuu hetkeksi. Tulta on käytetty erilaisissa hoitomuodoissa jo kautta historian ja sillä on voimallisia vaikutuksia.

Kokeile vaikka! Se on totta.
Katri Nykänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää luettavaa

MIELI JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT

MIELI JA MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT

Nyt paljon julkisuudessakin olevat mielensairauksiin kohdistuvat kirjoitukset ovat päässeet paremmin näkyville. Viimeksi tällä viikolla uutiset ovat kertoneet urheilijoiden mielenterveysongelmista. Viime viikolla kerrottiin koululaisten

LUE LISÄÄ »